>Jag har utfört ett idogt provbakande av diverse recept (fler än jag skrivit med här), plus ett väldigt experimenterande. Tagit bort, lagt dit, lite mer farinsocker, mer havregryn, mindre havregryn, mer bikarbonat…
Vi har kort sagt ätit en väldans massa cookies en period.
Men NU har jag gjort ett recept som i mitt tycke är den ultimata cookien. Mitt tycke, min smak alltså. Men provbaka gärna och se om det är er smak också!

Jag har två versioner av den här cookien, en med farinsocker och en med mörkt muscovadosocker. Min egen favorit är den med muscovado, men det är en väldigt speciell smak på det sockret, så gillar man inte det, så bör man ta farin istället.
Jag har även provat att baka cookien med mjölkchoklad istället för mörk choklad. Också gott!

100 gram mjukt smör (SMÖR, INTE margarin!!)
1 dl mörkt muscovadosocker eller farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
3 msk vit eller ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
100 g hackad choklad

Rör smör och socker, blanda i ägget, sedan sirapen. Blanda i vaniljsocker, salt och bikarbonat ordentligt. Rör i havregrynen. Blanda sedan i mjölet och sist den hackade chokladen.
Klicka ut smeten i 12 lika stora högar och platta till dem lite lätt. Grädda i 150 grader i 12 min (varmluftsugn). Låt svalna ordentligt innan förtäring (annars är de för mjuka). ÄT!

Kommer en liten bildserie till receptet inom kort!